ASOCIAȚIA AIDA BRAȘOV

AIDA (Asociatia Informatica de Dezvoltare Antreprenoriala) este o asociatie de drept privat,  nonguvernamentala (ONG),  apolitica si fara  scop lucrativ, infiintata in anul 2000,  cu sediul in Brasov.

Se adreseaza tuturor tinerilor (si celor mult, mult mai tineri si ale celor pe are ii numim, cu respect, tineri maturi la 80 de ani) ce si doresc cunoasterea mai buna a tehnologiei si a legaturii ei cu socialul, mediul, economicul si cultura.

Printre  proiectele derulate sau in derulare, avand in vedere si obiectivele mentionate in statutul asociatiei, de un real succes se bucura cursurile gratuite de programare computerizata si web design, ale caror beneficiari sunt copiii si adolescentii cu abilitati deosebite(dar nu numai), prin care ne propunem descoperirea si promovarea tinerelor talente in domeniu.

Si parteneriatele cu institutii de educatie si invatamint sunt agreate si desfasurate cu succes.Dovada  deschiderii spre comunitate, a asociatiei AIDA, o reprezinta si derularea de proiecte cu alte ONG –uri.

Pe langa activitatile de formare adresate tinerilor absolventi in  domeniul IT (tehnologia informatiei),  asociatia desfasoara si  actiuni de training pentru implementarea la nivelul membrilor sai, dar si la nivelul liceelor, a unor concepte  moderne de antreprenoriat si management menite sa duca la cresterea intelegerii si imbinarii actiunilor necesare aparitiei si consolidarii unui mediu de piata competitiva.Inclusiv a aparitiei unor noi firme romanesti in perspectiva. Datorita mediului digital-foarte versatil si usor folosit de catre tineri- s-au diminuat si barierele de intrare in afaceri iar sustinerea antreprenorilor si a antreprenoriatului ca “motor generator de locuri de munca si factor de progres” poate deveni “meserie de credinta”pentru sectorul non-guvernamental si non-profit.

In cursul anului 2014 AIDA deruleaza un proiect de informatizare si modernizare cu finantare prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” „Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”

“Dezvoltarea competentelor de comunicare prin achiziţie echipamente TIC“

Proiect cofinaţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională